twitter


~Weeeeeeee~

hah dah nak tamat dah khidmat 2008 kan...so adakah azam2 yg kite janjikan mase awal2 tahun tu dah tercapai or blommm...

akuuuuu
pada aku azam 08 masih blom tercapaiiiiii........
so nampak gayanye terpaksa la di bawa ke 2009 nieh,....
wehhh nak tambah azam ke...
so pada aku baik jgn mari kite abiskan azam yg blom tercapai tu...
nnt yg dikejar tercicir yg di kendong terlepas...
hah terlepas plak dua2 kan...
so mari la kite laksanakan yg blommm terlaksana....

so ape ek azam aku tahun 08 dulu nieh....

mari aku cite skit...
aku ade 3 azam je......tapi mmg xpenah tercapai smpai skank...

1.........azam aku ialah aku nak kawinnnnnn tapi smpai skank xkawin...hehehe so kena la cary forwardkan bende nieh.....

2.........aku nak membayar balik pengorbanan mak ayah aku selama aku membesar nie.....so aku akan membalas dengan kejayaan aku dan berjanji nak menghantar mereka megerjakan hajiii dan memberi sebuah kehidupan yg lebih selesa dari sekarang...nampaknye yg nie carry forward jugak la kan.....

3..........aku ingin menjadi seorang anak yg taat kepada ibu bapaku dan sentiasa menjadikan mereka idola aku dlm segala hal jua dan menjadi insan yg berjaya di dunia dan akhirat...yg ni pon masih dlm membawa ke tahun ini..sbbnye aku ni masih mentah dan masih belajar menjadi insan....

ok ni yg utama la..mmgla xtercapai kan...huhuhuh

yg pasti azam aku nak belajar tercapai....
tu je...

dan aku berazam tuk tahun 2009 ni pulak aku nak pastikan aku abiskan tahun ni dengan keputusan yg lebih bagus berbanding mase diploma....

okk tu je la...
byeee...
doakan aku berjaya mencapai cita-cita ku nie...hehehhehehehe


sepanjang tahun 2008 nieh apa yg banyak telah terjadi pada diriku.....

ak rasa tahun 2008 adalah tahun yg banyak menyimpan kenangan manis dan pahit...

1 KESEDEYAN 1000 KEGEMBIRAAN

ok mari kite mulakan kenangan pahit terlebey dahulu...
sbb biar kite rasakan yg pahit terlebih dahulu....

ok aku stat ni ek..hihhihihihi
mari kite mulakan pengembaraan cerita aku iniiiiiiiiiiiiiiiiiiii....

1.08 telah menyaksikan pemergian arwah opah aku yg tercinta buat selama2nya....dan yg pasti aku mmg xsempat melihat wajah arwah opah aku....xsangka seminggu sebelum tu aku sempat bergamba dgn opah aku....dan aku xmyangka itulah minggu terakhir aku bersama die..
aku doakan arwah opah aku ditempatkan dgn org2 yg beriman..amin....

2. 08 juga telah membuatkan aku rase begitu susah untuk diriku kerana kehabisan loan mara...hahahahha....

3. 08 juga aku telah hilang kepercayaan pada rakan baikku sendiri......xsangka selama ni aku baik die menikam aku dari belakang....

4. 08 juga aku tamat belajar diploma dan terpaksa berpisah dengan pensyarah2 yg aku sayangi..hihihihihih


dah...dah....dah..
aku maleh nak sedey2...so aku nak cite yg happy je...
sbb aku kan happy go lucky dan org slalau melihat aku sebagai yg happy jer...kannnnn...

ok kite mulakan cerita yg begitu gumbiraaaa ini......

1.08 telah membuat aku sambung studyyyyyyyy lagi di peringkat degree plak...

2.08 jugak telah membuatkan aku berkenalan dengan lebih ramai org.....

3.08 jugak aku dapat rasakan yg diriku ini lebih matang dan mampu berpikir mana yg baik atau buruk......
4. 08 juga telah meyaksikan aku nieh lebey ramah dan mesra....((((ye ke)))

5.08 juga mengajar aku untuk lebeh bersikap terbuka dalam pemikiran

6.08 ni jugak la aku mule terlibat dlm minat artis nieh....padahal sblm nie aku mmg xberminat....

(((thank ek pada yg mengajak aku tu)))

7.08 ni aku kenal lebey skit je nubhan nie.....walaoponnnnnnn...hahhahahahha

8.08 ni yg pasti azam aku x abessss lagiii laaaa...kena sambung nieh.......

9.08 ni dah pasti akan berakhir gakkk......
tapiii aku stilll tido wakakakkaka...

sebnrnye aku dah xtau nak tulis ape......so aku mula karut lagi mengarut...wakkaka
ok dah.....

gua chowww....
byee....


~BILA RASAKU INI RASAMU~


kali ni aku suke terjah blog ms anis ni...die ni ex pensyarah aku..hahhaha
kalo tgk blog die msti aku kate ni blog kptm kot....hahahaha
jgn marah ek...
bukan ape sbb miss aku ni suke update blog every day gak...
banyak info leh dpt...kekadang tu english pye lesson pun ade....
so dpt la tmbah ilmu skit...
tapiii paling penting info kptm msti sng tau ....tgk kat blog die...
so kali ni blog ni aku bagi penghargaan pada miss suhaniz
ni ikhlas dari aku.....

ok dah malas nak tuliss....(nnt kembang miss aku nieh)
hahahaha


ok la kali ni aku cam suke plak nak tulis cite nieh,...
blog yg wajib bagi aku tgk la kan...msti blog ucu-manja.....
nak tau nape......
sbb kisah die msti menarik n tarik perhatian org...
lagi satu die ni suke update cite ari2 ok...mmg rajin gilerr...
kadang2 die suke post yg nasihat2..
kadang2 die suke luahkan ape yg die rase xpuas ati..
kadang2 die suke cerita kisah lampau
bak kate astro macam2 ada...
kannnn
ucu ni khas tu ucu...
penghargaan dari tok....
adiah sile ambil di mydin subang ...hahaahhaa

dah r maleh nak tulis dah


wahhhhhhh
gua sknk ni agak malas smuanye....
mungkin bulan 12 ni bulan malas kot...
smuanye aku malas nak wat....hahahaha
asgnmt2 usah cite la mmg byk lagi xsiap....

xpe2 tu biarkan dulu..
so kite enjoyyy
aku skank ni mmg ade kat kampung halaman yg ku cintai...cewahhh
aku bile dah balik kampung msti maleh nak balik kl dah...
sbb dah berat bontot kot....hahahha
raya aji aritu aku sambut pun ngah xkebestnye...
yela mmg every year kiteorg sbgai pemuda akan trun padang bantu tuk korban lembu...tapi tahun ni agak cam ape je...
ade org2 tua ni cam ape je...bleh marah2 kiteorg..ikat ni salah tumbangkan lembu pun salah...bak kate smua nya salah..so kami dah lepas smua lembu kena sembelih basuh tangan dan basuh ape yg patut telah membuat mogok dgn meninggalkan majlis tu...hehehe
sowiiii pakcik2 wat la keje tu smua ek nak tnjuk kuat ek...(ammpunnn bukan sengaja tapi geram).......
dah lepaskan cite tu...



firstttt mohon di ampunnn yaaaa....
sebabnye dah lama aku xterjah blog nie....hahhahaaa
banyak cite sbnrnye tapiiii malehh nak tulisss je...

hah berbalik pada tajuk diatas....
k la akuuuuu telah wat satu keputusan yg diluar jangkaan aku sndiri....
aku maleh nak cito sbnrnye....
korang tunggu picca je erk....
nnt aku uploadkan....


ok seperti yang dijanjikan..
maka akan bermula cerita percutian aku ini...
sbnrnye memule aku memain je nak pi ulu bendul ni aku ckp kat bad..
tapi xsangka menjadi kenyataan plak...yela aku dah lama nak pegi sbnrnye mase zaman diploma tapi xde rezeki...akhirnye dpt gak aku jejakkan kaki...

k....
aku bertolak ngn bad ari ahad petang...
naik bas la...seronok gak sbb rase kejap je...
smpai kat seremban ayah bad ambik n kiteorg pegi umah...
psatu aku dah salam ngn mak ayah bad n abg safuan duk sembang2...
pastu bad ni mana leh xngadap tenet kan...nasib baik aku bawa laptop n broadband tu...
pastu ape lagi on ym n berbagai lagi la..hehehhehehe
ngah sedap2 mak cik plak panggil makan...
huhuhhu mmg la orang n9 ni xsah kalo xde gulai lemak kan...wajibb ok...
dah abis makan ape lagi sambung la main tenet....
aku layankan je bad main time tu....
abg safuan pun dtg dlm bilik sembang2 jap xsedar yg jam dah kul 2 lebey...
aku pun terlelap la....tah camne dekat kul 3 lebey tu aku dgr suara tv...ingatkan dah pagi...
rupe2nye si nubhan baru balik la...aku pun malas nak layan baik layankan tidooooooooooooo lagi beshh wooow...hahahaha
tapi yg xbleh blahnye si bad ni tido xreti duk diam abis aku kena lanyak ngn die....hehehhe(bad jgn marah ok)...
pastu sedar2 jam kul 9 lebey...bangun mandi baca paper jap n sarapan...
time tu nubh ngah tido...leteh la pandu sorang2 kan...
biar r die...
pastu die bangun terkejut tgk aku ade...jerit jap die...hahahhaha
dah tu die pegi mandi n siap2 nak balik kl smpt la sembang2 ngn die jap...
hah pastu ape lagikan aku ngn bad merempit la ke ulu bendul.....
hahahahhahahaha
beshhhh woowwww.....
mandi manda bagai2 sedar2 jam dkt kul 7...
apa lagi bersiap la nak balik..
tapi aky sedey xpat masuk taman ular sawa tu...
ular2 tu takut ngn kehadiran aku kot..tetiba kena kuarintin plak..hahahahhaha
balik la kami ke juasseh.....
ingat leh main tenet kat kat sana tapi sayng celcom xkuat kat sana...
larik pegi cc jap....on9 setengah jam...
pastu...
apa lagi badan dah penat tidoooooooo la....
bangun pagi siap2 n jalan2 jap..
petang baru bertolak ke kl...
hah tu je la cite aku..
sknk layankan gamba2 yg x seberapa....
















p/s: jgn ingat aku pegi sana sbb aku tau nubh ade kat sane...smua tu xdirancang ok...
so mmg xde ambik gamba ngn die ponn.....
so smua ni secara kebetulan sahaja..xde niat nak megah2 or riak dan takbur....
aminnn....hihihiih


wahhh tgk title cam terkezut je kan...wahahaha
sbnrnye xde aper...
arini aku nak cite yg tadi aku kua pegi tgk wayang cite 007 laa...
kat midvalley tu..wahahaha
sbnrnye bukan plan aku nak pi tgk pun...
tapi ni invite from kak fitt sbnrnye....aku pun stuju la sbb xde wat ape pun...
so aku ni pegi lewat ckit sbb tngu bado(bad)hahahahahaha....die abis keje baru aku pegi ngn die...
tapi aku plak yg terlewat n die plak tnggu aku..,.wahahahah padan muke ko..
pastu gerak ke midvalley.....diorg mmg dah smpai awal pun....
so ape lagi jalan2 jap pastu masuk tgk wayang....uiks cite die beshhhh la jugak..byk aksi..
pastu abis cite kiteorg pun makan dulu....makan kat domino pizza....blehhhh tahan la sedapnye..
pas dah hura harakan keadaan kat domino tu kiteorg smua gerak balik...ingatkan nak balik tapi bado ajak pegi the garden nak usha2 barang....pastu baru grak balik...
aku nasib sempat tgk bola ARSENAL(2) VS M.U(1)...hahahah M.U kalah padan muke....
berlagak sangat....aku sukeeeeeeeeeeeeeeeee...wahahaha
then bado dtg umah...die surf tenet n aku plak layan cite TV3...
hah tu je la aku nak cite...
waahahhaha
chowww....

p/s:thank to kak fitt,edna,kikey,mulan,neves,yb,bad sbb ajak tgk wayang n outing ngn korang..beshhh....lain kali ajak lagi ye....
huhuuh to bad tq gak psai t-shirt tu...


hmmm...
pagi2 lagi dah kena bangun sebab nak pegi HKL tue..
ade kena ambik darah...
ish letih tull stiap kali kena ambik darah..
doktor pun satu dah tau aku xde sakit saje je nak wat ujikaji kat aku...huhuhuhuh
k la pastu dah ambik darah smua aku pun kuar dari HKL tu.,...
balik2 umah lepak jap pastu online ym ngn forum..
adusss xde org la plak....
pastu mes bad tye die psai sabtu nie.,...
tetiba die call ajak temankan die pi sogo...
aku layankan je..sbb boring gak xde watpe kat umah...
sblm jumpe die aku jumpe abg ak..aku pow abg aku dulu..hahahahah
pastu aku smpai sogo awal plak...kena tnggu bad dkt setengah jam....
ish letey woiii...
pastu dah settle ape yg bad nak...jalan2 jap...
last2 die ajak pi minum2...aku ingat kedai mamak je tapi pegi kl sentral n lepak kat kfc...
nasib die blanje aku..wahahahaa...thank bad...
lepak pun xlama sbb die dah janji ngn membe die..
pastu aku ngn die pun blah n tuju haluan masing2...
tu je aku nak gtau...
wahahahhahaa

k choww.....



bulat kecik bersatu bulat besar....

credit to jetto

fuhhh lega aku rase diorg ni akhirnye bersatu......
walaupun pada mulanye aku goyah tgk diorg ni...
tapi akhirnye berkat doa diketuai oleh cik soleh n diaminkan oleh aku cik islah cik rasid...
akhirnye menjadi gak....
gara2nye di pulau tioman kan korang.....huhuhuhuh
aku turut gembira...
tapi sowiii aku xpat dtg mase majlis tu...ade event yg dah bertindih...jgn marah tau...
konpom kawin nnt aku turunnye....
so tahniah la blom terlewat kan.,....

p/s jgn marah pinjam gambar...


salmmmmm.....
ak lpak kek kg baru bersama
tokwan n friend,bad,jimmie,kak deng n husband
ak gerak pj lu jemput bad pas2 terus pegi kg pandan
umah mak ngah bad....tungguu bad mandi mcm artes lak plk hahahahah
pas2 bad da mula nk domam mybe panat sgt kot,
da tunggu bad. ak n bad ape lagi raja jalan la
merempit ahahahahahaha
pas2 tokwan asyik2 cl tnyo kek mana, dan ak jwp ondwy biase ayt 2 je yg digunakn ahahahaha
jumpe tok kt pudu terus g mcd g makn lu semetara tunggu jimmie smpai,
xlama kemudian jimmie cll mengatakn suda sampai. pe lagi terus g hotel royal bintangkemudian kami terus pargi k kg baru xsngka kak deng pon ada ahahahahakita lapk2 kt kedai makn ape ntah name kdai 2 xpi mkanan dye mmg sedap xterkata
ahahahahaha
kitowng lapk smpai pkol 3 pagi kedai makn 2,
memandagkan mata kitowng da berat. jmmie ajk lpak kt hotel,
jimme kate ''balik kol 5 la ajoy.lpak2 la dlu da pkol 3 da niy''ok la ak lpak smpai kol 5.30 pagi
best gak aku lapk cite mcm2 bergosip pon ada.....ahahahaha
xad lah gurau je
klau nk ikot kan ati mmg ak xnk balik nk dok kt hotel 2 je
tpy ape kn daya esok ak keje
nk balik 2 siap ad cina laknat niy offer amoi kt kita owng ahahahaha
pas2 tok tunjuk jalan g pudu smpai je pudu ...ak terus k sunway
2 je la storyyy ak iyo ada lagi mls nk pk..ahahahahahah
klau korang nk tahu gak tanye tanya NABIL lu pikir la sendiri .....
TAMAT......




tokwan n aman
tempoyak udang versi sarawak oleh:mak kak deng
sedap.....






nasi ayam madu



wah mcm tersinkir lak plak ahahaha





tokwan,jimmie,bad,ajoy



ohhh jimmie maap kn ajoy ahahahaha



kak deng n ajoy



cover album 08..hahaha

cam ape je...rempittt jomm



p/s:ajoy aku copy ko pye..jgn marah ek...


thankzzz to ilah memula sbb tolong tuka layout blog aku....
pastu kat kamu ye bay sbb tolong gak tuka layout n tambah keceriaan dlm blog tok...
wahaha..
nnt tok blanje korang makan ok...
wahahah jap nak letak gamba bay ni...



ni la bay...soewiii gambaku mata sudah tutup..




alhamdulillah majlis tu berjalan gak spt dirancang...
cam biasa aku terlibat dlm majlis ni...aku diletakan bahagian f&b..
so kena la trunn awal....
so majlis tu mmg meriah n enjoy sgt..
aku mmg suke kalo majlis2 cam ni....seronok sgt dpat wat keje..
ilang penat bile smua org seronok n puas ati...
aku xkesah kalo kena wat byk keje....huhuhuhuhu...
nak tgk gamba ek..nnt aku upload la...











hah malam ni aku nak cite psai obses....
nape sbb aku pye suke la...
bukan aku cam menyampah btull kalo aku jumpe org camni
cam mengada2 pun ade.....
cam la org jenis ni tau smuanye yg die obses tu.,..
menyampah tull
so pada yg jenis obses2 ni tolong la kurang2kan..
kekadang obses tu bleh wat org jadi xsuke....
ok choww


agak lama aku xtulis kat blog ni...
bukannye aku merajuk ke ape ke...
cume sibukkk yg menghantuiii aku...wahahaha
sbnrnye banyak acite aku nak postkan tapi ade je yg halang...wahahaha
tapi korang jgn riso tau...aku akan update cite nnt....
k...nnt aku sambung balik...







akhirnya terubat ati nak buke kat padang...
beshhh sebab suasana die yg seronok ngn org ramai...
so korang tgk gamba2 nie..


akhirnya hajat nak buke pose bersama2 pensyarah aku tercapai gak... kami pi berbuka di santai..tempat yg paling best sekali...di kuantan.... so aku...bayyin afiqah...jetto..sheff...cik tini..cik yanie..cik yaya..hadi...madam intan n sir din... so kami buke ngn pelbagai lauk yg sedap... perghhh memang kenyang.. aku la biasanye tukang sapu..wahahaha..ketam masak lada itam perghh best....telur dewa n macam2 lagi... aku tunjuk gambar jela...


SANTAI BEST PLACE!!!

pembuka bicara...

ikan aji-aji msak ape dah lupe??
ni plak ikan msak sweet sour


ketam masak lada itam..udang goreng butter..sotong tepung..tomyam campur..
time tnggu makan..
bayyin afiqah..ms yanie and adi

mdm intan with sir din
makan jgn xmakan...
ms yaya...bayyin..adi n ms yaya...

ms tini..ms jetto.. n sheff(sowi muke xnmpk)

after the buke...we all go to megamall....saje jalan2 tgk ape yg best...
mmg best la sb ms tini beli jamu..wahahahahah..
then kiteorg g lepak kemaman kopitiam lak..smpai kull 10.20mlm...
then balikk....
besh tull ari ni....
hajat aku tercapai.,...
bay thank u coz ikut pegi buke pose.. n tahniah jadi MPP (Majlis Perwakilan Pelajar) dan selamat jalankan tugas..




[+/-]

GOODBYE 2008 AND WELCOME 2009

[+/-]

REVIEW 2008

[+/-]

ni plak aku suke

[+/-]

aku suke

[+/-]

SEpinTAS laLu jerkk.....

[+/-]

PEnGALamAN YAng AKan aKU kENAng.....

[+/-]

holiday ke negeri sembilan!!!!!!

[+/-]

apa CERR!!!!!!

[+/-]

kejadian hari ini

[+/-]

AKHIRnyaaaa.......

[+/-]

LEPAK NGN ORG JAUH(JIMM)DARI BRUNEI TUU...

[+/-]

thankzzzzzzzzzzz

[+/-]

majlis ghayo kek kampong

[+/-]

JGN TERLALU OBSES

[+/-]

DAH LAMA AKU MENYEPI!!!!

[+/-]

BErBUka PUasa DI PAdang MPK

[+/-]

BerBUKa PuasA di SAntAI