twitter


wah dah merdeka kite selama 51 tahun ek....
smalam for the my first time celebrate with nubhan fans at MYDIN usj Subang...
sebabnye semalam kat sane pun ade wat countdown...artis die ning baizura n nubhan...

so pada malam tu sblm tibenye kul 12 malam tu ade r nubhan nyanyi...
yang agak terkejutnye ialah sejak nubhan menjadi artis naungan ning nie...perubahan yang nmpk ialah dari segi pengawalan mutu suara die dah ok ...kena polish lagi..interaksi bersama peminat pun dah makin cantik...MR MANAGER betul2 menjalankan tugas die...teruskan usaha tu...satu nak puji kan MR MANAGER ni die btul2 ikhlas buat kerje die...that why la ning bleh jadi sehebat sekarang...

so agak new la bile kite slalunye akan menyambut di dataran,putrajaya or klcc...tapi sekali sekala di wat cmni pun menarik gak...

pada malam tu juga aku ni pun sbnrnye malu2 gak nak join2 bende cam ni...slalu malam merdeka lepak umah je...bile dah dpt kuar mmg balik lambat la...
huhuhuhuh....hah sblum tu thank to mama coz ambik n anta aku blk umah..sian die sampai sesat nak pulang pas anta aku....nnt saya balnje mama makan ek...


so xtau nak cite ape aku letak la ckit gamba..huhuhuhu
me with Mr Manager(Vern)

me with nubhan
ajoy,abg ajym,nubhan,me and farell
after show(nubhan fans)
aku yg cube menyampuk...huhuhu...
ajoy, nubhan n me
ni la mama yang telah ambik n anta aku..


salam malam ni aku just nak coret sedikit apa tajuk diatas......
k la sahabat....
sahabat ni merupakan kawan yang paling kite perlukan selepas family kite kan....
so segala masalah kite, kite akan cerita pada sahabat kite....
kire sahabat ni bleh jadi racun dan penawar pada kite la...so kire sahabat mempunyai smua ciri2 yang bleh diarapkan walaupun pada masa yang sama dia akan menjadi duri kepada kite gak....

tapi camne dari sahabat ble bertukar perasan menjadi kekasih?????
sapa bleh terangkan...aku xtau la penerangan aku ni btul or not....
k mule2 mmg perasan sahabat akan muncul dlm diri kite after dah agak lama
akan muncul satu perasan yg mana kite dah kenal lebih lama sahabat kite maka dalam diam xdiam akan muncul satu perasan suka pada sahabat...
but kite xberani nak luahkan perasan itu...n pada masa yg sama sahabat itu juga mempunyai perasan yang sama...so bile masing2 dengan perasan malu untuk meluahkannye..kerana takut akan ilang perasan sahabat itu...
(xsmua akan terjadi bende ni)pada sesetengah je...

so bile agak2 lama tu masing2 meluahkan perasan...then dari situ akan lahir satu kelainan perasan dari sahabat bertukar menjadi kekasih..so dari itu smua pergerakan dan smua aspek akan berubah...

n sebenarnye dari sahabat ke kekasih ni adalah di kire amat bagus la...
knape aku cakap camtu...sbbnye sblm mnjadi kekasih kite akan tahu perangai sahabat secara semulajadi kan....so dari situ kiteakan kenal lebih mendalam...
lagipun bukan aku kate yg trus berkasih ni xbaik...aku cume risau bile pasangan masing2 akan cube berselindung sifat masing2....

k la aku pun nak tido dah...so pada malam ni tengah pagi ni aku just nak nyatakan xsalah dari sahabat boleh bertukar menjadi kekasih.....

aku nak ungkap satu
dari sahabat...
"semalam kite bersama sebagai sahabat..
semalam juga kite bertepuk tampar...
semalam juga kite meluahkan masalah masing2....
semalamjuge kite mengambil berat satu sama lain...

dari kekasih...
hari ini kite bersama sebagai kekasih...
hari ini juga kite bertepuk tampar...
hari ini juga kite meluahkan masalah masing2....
hari ini juga kite mengambil berat satu sama lain....

so bezanye sahabat dan kekasih....
so aku chow dulu....
salam................


salammm....

malam ni idea aku datang nak bercerita ttg puasa...
yela bulan puase pun bakal menjelang 3 hari lagi....yg menariknye sehari pas MERDEKA plak tu...
k la tadi kat kolej plak ade wat majlis mesra pelajar....program tu kire ade wat ceramah n bacaan yassin...
so ms ceramah tadi ustazah yang dijemput plak cerita ttg puase...so aku pun kire nak mendengar la kan...
so ustazah ni cerita la ttg puase..tapi dalam byk2 ayat yg aku ingat ni la
"APABILA ANDA BERASA LETIH DAN LAPAR BERMAKNA ANDA BELUM PUASA HARI INI DAN APABILA ANDA BERASA BERTENAGA DAN SEMANGAT BERMAKNA ADA PUASA HARI INI"so rasenye anda akan paham dengan kenyataan ni kan...
so aku pun teringat la cite nape bile time puase msh lagi ad umat islam yang dah akil baligh pun masih xmampu nak puase...sedangkan anak2 kecil semangat tuk berpuase walaupun msh kecil...kite xrase malu ke ngn sikap kite....
nak kate penat memangla penat tapi kite harus mencontohi Nabi Muhammad S.A.W walaupun Baginda sedang berperang
(perang Badar)tapi masih lagi berpuase...besar ganjarannye yang diperolehi Baginda...so marilah kite tunaikan tanggungjawab kite sebagai seorang ISLAM yang betul2 ISLAM...

so mase kite dibulan puase ni marilah kite sama2 meningkatkan amalan kite supaya menuju kearah yang lebih baik...
aminnn...


ni plak kisah MERDEKA plak....
yela tahun ni cam xterasa langsung kemeriahannye...
kat kl ni xnmpk langsung semangat nak kibarkan bendera kebanggaan kite tue...
aku teringat mase kat time skola2 dulu...semangatnye bukan main lagi....
siap ade pertandingan hiasan kelas la...banner...melukis poster n macam2 lagi....
tapi sknk dah berubah dah....golongan pemuda pemudi lebih suke menyambut dengan cara pegi ke konsert la...
nape kite x wat majlis bacaan yassin tuk keamanan negara kite ni...

hah cerita psai merdeka mmg kite merdeka..
tapi kite merdeka diluaran n tapi sebenarnya kite masih dijajah oleh pemikiran barat..
tu yg xsedap....sbbnye kalau kite tgk gaya sknk ni cam hampeh...
gaya punk la...gaya gothic n cam2 lagi yang menyakitkan hati kite kalo melihatnye..
nape smua ini masih terjadi...
dulu bapa kemerdekaan bersusah payah nak memperjuangkan tanah air ni dari dijajah tapi kite sebagai pemuda
masih lupe akan smua tu....kite plak dijajah...
so sempena kemerdekaan ke 51 tahun ni ngan Temanya "PERPADUAN TERAS KEJAYAAN"
rasenye tema tu dah cukup jelas kan...
so marilah kite hayati merdeka dgn penuh penghayatan yg mendalam...

so selamat menyambut puasa dan merdeka!!!

sampai di sini coretan gua...
salam...


hmmm....
nothing to much what i want to say...just ade beberapa perkara je nak ckp...
firstly is about mentality...ye kenapa dengan mentality...sinonimnye mentality ni dikaitkan dgn org melayu...nape ek bleh dikaitkan camtu skali...
ok ni pandangan aku terhadap apa yang aku sebutkan...ok kite ni org melayu yang memang dah terkenal ngan adatnye....so bile kite dah slalu sgt ngn adat2 ini ianya telah spt kite telah tanamkan dalam pemikiran kite....so bile dah jadi smua ni tu yang kite akan terikut2 apa yang telah dijadikan adat...camnilah contohnye....aku suke ambik sbgai ketua la...sbb teladan melalui ketua la kan...so apa yg ketua lakukan smuanya adalah betul..sampai la satu masenye ia nye melakukan kesilapan yang agak berat tapi kite yg sebagai org bwahan ni anggap cam xde ape...knape??sbb sblum ni ketua kita ni dah byk sgt berjasa n membantu kite so bile dah die ni slh skali kite trus anggap xde ape...so bile ini dah jadi slalu sgt smpai kite pun xheran dgn provokasi dari smua ini....kite anggap xde ape pun....

k la maybe ade yg blom dpt tangkap lagi ko...so aku bg satu lagi contoh la...
camni aku lelaki so aku minat kepada penyanyi lelaki yang suara nye memang sedap n bile aku kate aku minat so lelaki2 lain yang anggap dirinye tulen akan berkata hah gay ke ape minat penyanyi tu...so mentality disini telah ditanam awal2 yg salah kalo lelaki minat sesorg artis lelaki kerana suaranye or ape ke telah disalah anggap.....salah ke smua ni...n kenapa kite xleh wat cam pempuan yang xkesah pun minat artis wanita..knape...knape...aku rase xslh pun aslkan bende ni bawa kebaikan kite ikut yg buruk tu xpyh la ikut...
hmmm tu je la kot....

skank ni aku nak cite bende lain lak...nape org suke melihat kejayaan seseorg tu...????
setelah aku teliti bende ni baru paham knape....
ye manusia memang suke melihat org lain lebih hebat dari dirinya sndiri...
sbb padanya ianya akan menjatuhkan kredebiliti org itu..eh tolong la kite hidup dlam negara maju so kalo nak maju kite jgn jatuhkan org laen kite just perlu majukan diri kite sndiri atau kite cube lepaskan kejayaan org tu lebih tinggi dari die...bknnye dengan cara menjatuhkan org tu...
sikap ni paling banyak berlaku pada org melayu.....aku pun melayu gak..
sbb kite melayu la aku nak ckp..knape bangsa asing bleh berjaya tanpa perlu majnatuhkan bangsa mereka sndiri...knape???
org melayu kite bile nmpk org tu bisness nye laku mula la cari jalan nak jatuhkannye...ni just merugikan bangsa kite dan ekonomi org melayu sndiri....
so dari kite sibuk nak jatuhkan bangsa sendiri baik kite tingkatkan ekonomi bangsa sndiri....bangsa laen dah jauh meninggalkan kite...kite ni umpama kata bawah gelas kaca(sori just nak gambarkan aku xmksd kite ni katak)kite nmpk luaran tapi kite xmampu lakukan....just tgk je....
so negara kite ni dah maju n marilah kite selarikan kemajuan itu dgn pemikiran kite bahawa kite juga boleh maju tanpa menjatuhkan bangsa kite sndiri...
Tun Mathadir sendiri penah cakap "Melayu Mudah lupa"so kite cube tuka apa yg Tun ckp tu...

biarlah org melayu mampu meguasai ekonomi di negara sndiri.....

k la aku pun dah rase ni je idea yg mampu dicurahkan pada tengah malam ni...
sayonara..
assalamualaikummm...


yuppp tajuk tu dah bawa maksud yg agakk mendalam...
manakan tidak hari ni tumpuan rakyat Malaysia tertumpu pada pilihan raya kecil permatang pauh...

dan kite pun dah tau keputusannya...Dato Seri Anwar Ibrahim telah menang kerusi ini dengan majoriti yang agak besar berbanding isterinya...ini menunjukkan bahawa rakyat masih percayakan beliau...

aku kat sini agak hairan bagaimana BN boleh kalah dengan agak besar????
apa yang aku lihat sepanjang kempen DSAI teruk dihentam dengan pelbagai perkara..
kes liwat...kes terima duit sebanyak 60juta dari magnum dan pelbagai...tapi still bleh menang...
agak suprise kan...

apa bila undian nak dilakukan pengundi muda dikatakan penyumbang terbesar kepada kemenangan DSAI...apa yang sebab boleh berlaku camni???
apa yang dapat aku katakan ialah pemuda2 ialah golongan berpelajaran dan dapat berpikif secara logiknya...letaklah apa kes2 or cerita buruk ttg BA...namun pemuda2 ini berpikir adakah benar or palsu...

btul pemerhati politik ada berkata golongan pemuda ingin lihatkan perubahan dalam negara...
aku bukan nak menentang apa yg dikatakan oleh pemerhati itu..just aku cuma nak katakan kite ni duduk dalam negara demokrasi..so xsalah kalo kite tgk perubahan yg dilakukan oleh BA if not ok next Election kite tukar balik...

psai golongan atas 40tahun yg bukan dikatakan pemuda...apabila mencapai satu tahap itu kite akan berpikir ooo apa yg kerajaan lakukan sekarang adalah btulll...btull apa yang dilakukan oleh kerajaan ada baik n buruknye...

so aku pun xnak melalut banyak dah ni...so we look n see what DSAI boleh lakukan semasa di parlimen...

adakah perubahan seperti yang dijanjikan akan terlaksana or tidak...
sama2 kite tunggu....

bye...
askummm..


firstly i feel sad coz my family cannot join me to celebrate my graduation...but i have to understand their problem...never mine

so when the day is coming i feel sad..happy...nervous etc....
then i have to wake up early morning to go to putrajaya..dammit..feel tired..huuhuh
so after i get my scroll i said in my heart that i had finish my diploma...yes i did..
but when i look another friend celebrate with their family i think maybe best if my parent can come..huuhuhuhu saddddddd....

whatever is my parent come or not i have a friend and lecturer to celebrate with them...
after finish the konvo i go back home with my friend....
that the sad day for me....

sorry pic cannot upload...have a technical problem..huhhuhu


kali ni nak cite gune bahasa melayu la plak..heheheha
acara pertama ialah i telah ke kl sentral untuk mengambil seorg penumpang...(bayyin afiqah)
yg baru turun dari sarawak...

kire agak2 12.30thgari baru leh jumpe die...
pastu nak dijadikan cite die rase loya...sblm tu die dah message dah minta tolong beli pil tahan muntah..yg kite ni pi la farmasi n then tau x ape yg dijawab oleh pekerja disitu...mana ade pil tu adek...kalo muntah tu maybe die mengandung..alamak ke situ pulak pekerja ni...

then i pun belila minyak cap kapak tuk die..
agak2 die dah ok kiteorg pun pegi la mkan kat mcd situ...
tengah2 sedap sembang tetiba ujan trun dengan lebatnye...
alamak camne nak pegi pudu ni...
dah la org tu malas nak naik train...terpakse naek teksi..k la sampai pudu terpakse meredah ujan..dah la kena bawa beg yg berat tuhh..(xde gurau je)...

k la lepak2 kat pudu sbb nak tunggu bas die kul 3.30 petang...jam baru kul 2 ade 1 jam setengah lagi...yg kite ni plak kul 3 ade maen boling plak...rase cam sedey plak tinggalkan die sorang2 kat pudu tu...tapi before i blah dari situ...i sempat la bagi hadiah kat die...(rasiala adiah die tu)huhuhu...hopefully die suke ngn apa yg i bagi...tah bile lepak ngn rase tenang je...n muke die tu cukup lembut..(gedixx tapi gojes)ayat die ni...but it a sweet memories la..


after dah puas jumpe die...bergegas plak ke time square ade maen boling ngn fans nubhan plak...
ni i put some pics to see..
me wit tnii, bad,afif n ajoy
with playerz boling...
enjoyz the game...tnii mmg suke gambo..hahahaa
bergamba lagi nieh game xabes lagi...

kire pada petang tu agak enjoy la...walaupun xknal masing2 tapi bile jumpecam dah knal lama....
n kire pemenang aritu adalah i pada 1st game...2nd game kalah di tangan bad(baju ijau)..cesss
tapi tetap best...after abis maen kiteorg gi lepak kat kedai mamak...sambil sembang2...
agak dah magrib smua pulang ke haluan masing..
that the best day for me..huuhuh


firstly thank to ms anisz coz give me idea to write in my blog..huhuhuhuhu
she say to me when u did this blog u can improve ur writing in english...
so i take challange from ms anisz...

so this is my fisrt time write in my blog..huhuhuhuh
so happy....

that all...

bubye

[+/-]

MERDEKA!!MERDEKA!!

[+/-]

SAHABAT@KEKASIH

[+/-]

SESUATU YANG DICARI DALAM PENCARIAN HIDUP

[+/-]

PEOPLE HATE SUCCESFULL PEOPLE!!

[+/-]

THAT NOT SUPRISE!!!!!

[+/-]

about the konvo- it happen 2 day ago.-..

[+/-]

2 event in one day's(yesterday)

[+/-]

the beginning of my blogging journey