twitter


hmmm...
setelah aku pkir 101 kaliii
dah smpai utk aku melakukan sesuatu k..
aku akan mengurangkan aktiviti aku nieh di dalam kolej mahupun luar kolej...
nmpknye kegiatan2 aku dpt dihidu oleh penganas2yg mmg akan sentiasa memerhatikan aku 24jam sehari...
nmpknye aku telah ditangkap...
abiss aku......
hahahahhahahaahhaha..

so nak xnak kena serah diri gak le aku jawabnye......


perghhh dah lama xtulis nie....

ok la
aku nak tye pendapat korang la...
camni citenye
aku ada kawan umah nie...
perangai die ckup la aku suke..
die anggap die ni bagus sgt n smua kehendak die aku kena turutkan
so aku ni pada mulenye melayankan je perangai die..
tapiii smpai tahap yg aku rasa xleh nak layan sbb die dah anggap die ni cam anak raja,..
aku plak dijadikan sebagai or suruhan...
ok mmg aku xkesah but berpada2....
so skank ni aku dah rase cam nak halau die dari rumah...
tapi atas dasar kawan aku kena bersabar
but sampai bile.,......
dan skank ni dah xnak tego aku..
die rase die btull dgn tindakan die tu...
aku ke yg wat salah....aku pun penin la nak pkir bende2 camni


so pada korang la aku nak tye pendapat dan tolong beri komen pada aku..
semoga aku dpt jalan penyelesaian...

TOLONG AKU TERSEPITTTTTTTTTT.....


hmm...
rasenye dah lama aku x balik kampung nieh...
alih2 aku nak balik gak...sbb nak selesaikan perjanjian mara...
kalo x jadi anak derhaka la aku nieh..hehehe
so aku pun melepakkan diri aku kat kampung nieh dari ari jumaat...
cadang nak balik khamis tu tapi ade urusan lain aku tangguhkan dulu...
so aku lepak kat umah je..
yg besh nye mak aku ni msti masak lauk sedap2 kalo aku balik...
so kalo balik msti aku kena masakan mak aku ish masakan mak kan mana leh lawan ngn kedai..
lauk ikan rebus cicah kicap campur cili padi pun dah sedap..hahhahaahhaha
so aku pun selesaikan borang2 mara tu...pegi chop sana sini...
pegi itu..kire banyak keje la...nasib la dpt pinjaman kan...
yg selebeynye aku melepek kat umah tido...
hah bab tido nie mmg mak aku bising pye...die kate kalo ko tido baik xyah balik ko tido je kat kl tu...kijamm kan mak aku...hahaahha
so esok(hari ini la) aku balik kl..yg bestnye kali nieh aku naik ktm....
first time nieh..hhahhaaha kul 1 dari ipoh smpai kl sentral kul 4(3 jam je)kalo naik bas 2 jam je..tapi saje nak cari kelainan kali nieh..
ahhahaha
ok la...nak out nieh...
byeee


hmm....
sebenarnye xde ape pon aku nak tulis di sini...
just pepagi bute nie aku terasa nak luahkan something....
(padahal xleh tido)

dalam kehidupan kite nie kan..mesti ada bende yg akan terjadi..btul x....
cume kite je nak trima or tidak bende nieh....ok aku nak share ngn korang...
camni....kawan aku nieh die ngadu kat aku yg die masa balik kampung 3 minggu lepas...
pastu die ni alami satu bende pelik la...nak2 plak die ni balik kampung psai ada org meninggal..
so die pun pegi ziarah la....dan lawat smua then die pulang ke rumah...
nak dijadikan cerita plak...after die balik umah die dah rase nak demam..so die ingat demam biasa..
ok la die wat cam biasa tapii selepas je kul 12 mlm dan die plak tinggal sorang nieh pada malam tu...tetiba die rase seram sejukk n xleh tido...
agak2 korang la apa die wat ek...
die pon nak sedapkan ati die try gak lelapkan mata tapi xleh gak sambil toto tu dah tutup muke die,....hah time nieh la ada bau wangian yg menusuk kalbu melekat kat idung die nieh....
tup..tup..tup....die dah mengigil semacam....tapi die xberani nak tgk....
so die mmg xtido la...just berdoa je arap agar sesuatu yg buruk xterjadi..
bau wangian tu pulak baunye sampai subuh....lepas je azan subuh ilang bau tu....

ni aku nak korang plak pkir...
apakah maksud segala bende nieh..
kalau megikut orang tua2..
kalo wangi baunye tu tande yg baik...tapi kalo bau yg busuk tu tandanye x baik...

tapi pada korang lak...
ape kate korang tinggalkan komen korang..leh kite share sama2 kan....

so tetiba aku nak jadi misteri nusantara plak..hahaahha
ok adios...


al fatihah buat allahyarham haji ahamad bapa kepada nubhan...
arwah meninggal dunia pada hari rabu pada pkul 9.30mlm...
marilah kite sama2 bersedekah al fatihah dan mendoakan agar roh arwah di cucuri rahmat dan ditempatkan dengan org2 yg beriman..aminn...

[+/-]

cukup setakat niehh

[+/-]

camner ek...

[+/-]

LEPAK KAT KAMPUNG......

[+/-]

RENUNGAN SEJENAK........

[+/-]

al fatihah..