twitter


hmm....
sebenarnye xde ape pon aku nak tulis di sini...
just pepagi bute nie aku terasa nak luahkan something....
(padahal xleh tido)

dalam kehidupan kite nie kan..mesti ada bende yg akan terjadi..btul x....
cume kite je nak trima or tidak bende nieh....ok aku nak share ngn korang...
camni....kawan aku nieh die ngadu kat aku yg die masa balik kampung 3 minggu lepas...
pastu die ni alami satu bende pelik la...nak2 plak die ni balik kampung psai ada org meninggal..
so die pun pegi ziarah la....dan lawat smua then die pulang ke rumah...
nak dijadikan cerita plak...after die balik umah die dah rase nak demam..so die ingat demam biasa..
ok la die wat cam biasa tapii selepas je kul 12 mlm dan die plak tinggal sorang nieh pada malam tu...tetiba die rase seram sejukk n xleh tido...
agak2 korang la apa die wat ek...
die pon nak sedapkan ati die try gak lelapkan mata tapi xleh gak sambil toto tu dah tutup muke die,....hah time nieh la ada bau wangian yg menusuk kalbu melekat kat idung die nieh....
tup..tup..tup....die dah mengigil semacam....tapi die xberani nak tgk....
so die mmg xtido la...just berdoa je arap agar sesuatu yg buruk xterjadi..
bau wangian tu pulak baunye sampai subuh....lepas je azan subuh ilang bau tu....

ni aku nak korang plak pkir...
apakah maksud segala bende nieh..
kalau megikut orang tua2..
kalo wangi baunye tu tande yg baik...tapi kalo bau yg busuk tu tandanye x baik...

tapi pada korang lak...
ape kate korang tinggalkan komen korang..leh kite share sama2 kan....

so tetiba aku nak jadi misteri nusantara plak..hahaahha
ok adios...

2 comments:

  1. tokwan...
    kawan tokwan tuh die tolong2 mandi kan jenazah x...??

    erm...xsilap la..juz nak bg pandangan jek...air kapur barus (bukan kapur barus jek...ade campur bahan2 len dlm air tuh) yg wat mandi mayat tuh, kite amek sket buat basuh muke...bukan air yg lepas kite jirus mayat tuh, air yg dalam baldi la...
    kene wat camni sebab xnak wat kite tringat...tu jek..tp xtau la btol ker x...

    slalu org tua pesan suh buat kat budak2 kecik..yela diorg dah tgk mayat takut diorg teringat plak ...

    jap jap...nih kawan tokwan ker tokwan..??hihiks...

    xpown maybe kawan tokwan tuh tringat2 pasal ari kejadian tuh kot...

    xpon lepas balek dr menziarah mandi x..??ekeke...ker balek jek trus tdo...

    tu jela pandangan harney...xtau la btol ker x...

  1. org tua2 gak ckp...pas balik ziarah rumah org meninggal kena mandi dulu, lebih2 kalo kat umah tu ada baby

    bkn tu je, kalo balik dari mana2 kat luar pun mandi dulu sebelum pegang baby, sbb kdg2 ada 'benda' ikut kite balik (eh tup2 ada baby lak dlm ini crite, hehehehe)

    apa2 pun masuk je umah, terus mandi dulu

    moral of the story...mandi tu baik utk kesihatan & kebersihan, huahuahua

RENUNGAN SEJENAK........

| |

hmm....
sebenarnye xde ape pon aku nak tulis di sini...
just pepagi bute nie aku terasa nak luahkan something....
(padahal xleh tido)

dalam kehidupan kite nie kan..mesti ada bende yg akan terjadi..btul x....
cume kite je nak trima or tidak bende nieh....ok aku nak share ngn korang...
camni....kawan aku nieh die ngadu kat aku yg die masa balik kampung 3 minggu lepas...
pastu die ni alami satu bende pelik la...nak2 plak die ni balik kampung psai ada org meninggal..
so die pun pegi ziarah la....dan lawat smua then die pulang ke rumah...
nak dijadikan cerita plak...after die balik umah die dah rase nak demam..so die ingat demam biasa..
ok la die wat cam biasa tapii selepas je kul 12 mlm dan die plak tinggal sorang nieh pada malam tu...tetiba die rase seram sejukk n xleh tido...
agak2 korang la apa die wat ek...
die pon nak sedapkan ati die try gak lelapkan mata tapi xleh gak sambil toto tu dah tutup muke die,....hah time nieh la ada bau wangian yg menusuk kalbu melekat kat idung die nieh....
tup..tup..tup....die dah mengigil semacam....tapi die xberani nak tgk....
so die mmg xtido la...just berdoa je arap agar sesuatu yg buruk xterjadi..
bau wangian tu pulak baunye sampai subuh....lepas je azan subuh ilang bau tu....

ni aku nak korang plak pkir...
apakah maksud segala bende nieh..
kalau megikut orang tua2..
kalo wangi baunye tu tande yg baik...tapi kalo bau yg busuk tu tandanye x baik...

tapi pada korang lak...
ape kate korang tinggalkan komen korang..leh kite share sama2 kan....

so tetiba aku nak jadi misteri nusantara plak..hahaahha
ok adios...

2 comments:

hArnEy said...

tokwan...
kawan tokwan tuh die tolong2 mandi kan jenazah x...??

erm...xsilap la..juz nak bg pandangan jek...air kapur barus (bukan kapur barus jek...ade campur bahan2 len dlm air tuh) yg wat mandi mayat tuh, kite amek sket buat basuh muke...bukan air yg lepas kite jirus mayat tuh, air yg dalam baldi la...
kene wat camni sebab xnak wat kite tringat...tu jek..tp xtau la btol ker x...

slalu org tua pesan suh buat kat budak2 kecik..yela diorg dah tgk mayat takut diorg teringat plak ...

jap jap...nih kawan tokwan ker tokwan..??hihiks...

xpown maybe kawan tokwan tuh tringat2 pasal ari kejadian tuh kot...

xpon lepas balek dr menziarah mandi x..??ekeke...ker balek jek trus tdo...

tu jela pandangan harney...xtau la btol ker x...

Shikin JD said...

org tua2 gak ckp...pas balik ziarah rumah org meninggal kena mandi dulu, lebih2 kalo kat umah tu ada baby

bkn tu je, kalo balik dari mana2 kat luar pun mandi dulu sebelum pegang baby, sbb kdg2 ada 'benda' ikut kite balik (eh tup2 ada baby lak dlm ini crite, hehehehe)

apa2 pun masuk je umah, terus mandi dulu

moral of the story...mandi tu baik utk kesihatan & kebersihan, huahuahua

.