twitter


hmmm....
memang berat tuk aku menulis entry kali nieh.....
tapiiii aku rasakan sudah sampaiiii masanye tuk aku memberi tumpuan aku sebagai seorang pelajar.....bukannye bermaksud aku xkan lagi bersosial spt sekarang...cume aku perlu berhentikan seketika waktu agar keadaan yang panas menjadi reda....

aku nak mgucapkan bebanyak ribuan terima kasih pada smua org yang aku kenal dlm NFC tu...
banyak yang aku belajar tentang sebuah kehidupan, ragam manusia dan kerenah2...
tapiii pada aku tu smua satu pengalaman yang akan aku ingat smpai bile2.....
yup...my decision it right.....

TEGARIANZ....
thank to be my friendz...
korang mmg best...walaupun ketika gembira n susah..
aku dah anggap korang smua cam kakak2 abang,dan adik aku yang paling baik n hapenning
walaupun aku join lambat ngn korang....

TEGARETTES
thank jugak kat korang...aku kenali korang sblm korang menjadi tegarettes....
mmg korang gile2 dan aku suke org gile2....
thankz jugak banyak kenangan yg xleh lupe...

NUBIES...
mana yang kenal aku melalui tokwan tu aku pun sangat senang kenal korang...
dan kite leh jadi kawan di alam maya dan menjadi kawan di luar alam maya...
korang smua mmg besh....

dan kenapa aku wat smua nieh....keputusan mmg dah di wat....so aku rasa mmg aku xkan nyatakan apa sebabnye....biar le aku sorang je yang tau......
memang payah tuk meninggalkan smua ni..tapiii disebabkan perkara yang banyak terjadi membuatkan aku perpkir sejenak....dan selayakkannye aku berehat...

so pada korang smua aku sentiasa doakan yang terbaik wat korang...dan sentiasa hepii.....

peace....

11 comments:

  1. errkk tokwan!

    Keputusan ko ni memang mengejutkan.. Tiba-tiba jek ko nak away dari kitorang, patutla bila ajak outing lepak2 ko tak nak.. huhuhu! It's sad to see that you might not be part of all these pada masa-masa akan datang. Well, kalau itu dah keputusan ko, aku sebagai kawan akan terima segala keputusan ko. Tapi, ko jangan lupa kan kitorang plak ekk. We will be there whenever you need us. We will be the shoulder to cry on for u.. (wah ayat!)

    Thanks for everything jugak tokwan. I'm glad that I know you. Ko memang kawan yang paling sengal penah aku kenal.. hahaha!

    Wish u all the best bro, Good Luck!

    *tssk..tssk..!*

  1. waaaaaahhhh "isteri" dulu komen nih...kekekekeke

    tokwan...nice knowing u also... aku setuju gak ko "berehat" seketika.. kena tumpukan dulu dlm pelajaran ko... nnti takde laa MULUT-MULUT CILAKA a.k.a. PUKIMA mengata kwn2 ko... ko tau je laa kan...semua naik spanduk anti TEGARIANS DAN TEGARETTES selama nih... sapa mkn cili, dia terasa pedas kan!!!!!!!

    but aku harap ko tak hilang terus...kurangkan takpe.... nnti sape teman aku nak gado2 manja... huaahuauhauhahua

  1. adeh tokwan...sedey plak harney bace entry tokwan nih...huhu~~

    erm.....xleh nak wat ape kan..dah itu keputusan tokwan kan...yup pelajaran perlu diutamakan dulu...bagus2...berehat la wat seketika...concentrate on ur study...:)

    & thanks jugak kat tokwan coz jadi kawan harney...kite kenal seblom tokwan jadik tegarians & harney jadik tegarettes...pes time jumpe mase kat boling kannn...huhu~~tokwan pon gile2 jugak..tu yg besh tuh...

    hehehe....ape2 pon..wish u gud luck in ur stduy....wish me too...hehehe...

    jgn lupe kat kitorg eh...jgn trus senyap plak...

    nice knowing u....;p

  1. tok........ waaaaaaaa..
    agak touching nier..
    Tok ap pown aq sokng dr blakang ap saja keputusan yg ko buat..selagi d landasan yg betol..
    but klu bleh kurang kan jer la kan..jgn plak ilang tewos... ko antara barisan pertahanan dowh..huhuhu

    wah text ucapan ko tu..sedey..
    aq pown besh gak dpt kwn mcm ko..
    kenangan terindah time kat ipoh,,
    n bekerja dlm 1 team.. F N B..tu yg paling tak leh lupa..

    ok lah blaja baik2.. nanti kita graduate sama2k..hiihihi

  1. wei ape nih tok??
    wat entry camnie bagai...tak rock la wei...apesal nih??hurm....

    tak best la tok takde ko lg kat outing or mn2 event..takde org nk d kacau lak nanti...camner??uwaaaaa
    ape la tok nih...aku sedih skrg...hurm...

    apepun aku pun gembire kenal ko tok...
    wei tak pyh la stp2 nih...slow2 nih...truskn jerk la active ek....tarik balik keputusan mu ituuuuuu...study2 gak..enjoy tetap enjoy...hehheheh

  1. aiyyyooo tokwan!! awat tiba-tiba je ni?

    Thanks to you too tokwan. aku sebagai kawan & Tegarians, berat jugaklah nak terima keputusan macam ni punya mengejut. Tapi........nak tak nak, kena terima jugaklah. Dah itu keputusan ko.

    Tumpukan elok2 la pada pelajaran tu dulu, nanti dah setel, come back, okeh!!!

    btw, ingat tak apa yang ko tanya before aku pi Bali, Haa..haaa...Jangan buat2 bodow pulak ye.....Nanti aku bagi.

  1. takpe....dia slow sbb nk tumpukan study dulu... kite as kwn kasi semangat... tokwan senang kite p0n senang... nnti tokwan gagal kite dipersalahkan.... tau2 je laa kan... mulut2 yg mengata nih...

  1. Salam Tok..
    Pada ibu, apa pun keputusan Tokwan, ibu terima.
    Ibu akan ingat Tokwan sampai bila-bila..

    Tokwan,
    anak muda yang baik hati sesangat. Sehingga ibu dan family members dapat jumpa Nubh kat Ipoh for the first time.
    Seingat hayat ibu, itu le kali pertama ibu jumpa artis Malaysia yg ibu minat...huhuhu..

    Actually, is sad that Tokwan is not around, But then, as a teacher and ibu, u did a right decision. Grad nanti, kabo kat kami ye.
    Ibu pun nak celebrate sama. Insa'Allah.

    Tokwan,
    kalau ke utara. Need rest for a while, singgah umah ibu kat Kuala Kangsar. U're almost welcome.

    salam...
    huhuhuhu...

  1. Membaca post ini sekali lalu, terkezut bangat atas keputusan yg tiba2 ini...tp setelah di baca n di fahami post tokwan, kak lady pn kena agree lah so that u may concentrate more on your studies and future...smua nubies dh anggap each ade mcm family kan, so jgn ilang trus k...sekali sekala singgah2lah samada di forumotion ataupn di blog ok and keep in touch...

  1. errmmm..ko tau akak camne kannnn?... ko tau camner akak suke membebel kat ko psal bab2 study nih kannn...

    walaucamno pon tokwan...dlam kita ber 'hua-hua' giler2 kita pon..pelajaran jgn penah lupo n leka....ko tau dlm geng nih sume camner kan latarbelakang nya....so kalu ko nk lay back due to ur focus 4 study..YEAP..DGN INI AKU MEMPERKENANKAN tindakan ko ini..

    TAPI... andai kata ko layback psl ko dah malas nk dengar kata2 org sekeliling..terpulang..bg aku ko tau diri ko, kemampuan, kelebihan ko dan ko jugak lebih arif akan kelemahan dan kekurangan diri ko..
    macamana pon pandangan org lain terhadap ko..PENILAI HAKIKI DTG DARI ALLAH SWT..biarkan org berkata-kata..disuatu saat nnt ko sendri akn tertawa melihat akn situasi yg 'PENUH DRAMATIK' tu..

    STUDY...KALU KO TAK GRADE DGN CGPA 3.70 DAN KE ATAS..KO SIAP!!!!!!

  1. Huhu
    Patotlah malam2 Zam tunggu kat CB Tok tak timbul2
    Nak bertanya kat PA Tok pun, lama tak nampak dia (sorry Harney :P)
    Huhu
    K lah
    Selamat Berjuang Tok Wan :)))

THANKZ FOR EVERYTHING.....

| |

hmmm....
memang berat tuk aku menulis entry kali nieh.....
tapiiii aku rasakan sudah sampaiiii masanye tuk aku memberi tumpuan aku sebagai seorang pelajar.....bukannye bermaksud aku xkan lagi bersosial spt sekarang...cume aku perlu berhentikan seketika waktu agar keadaan yang panas menjadi reda....

aku nak mgucapkan bebanyak ribuan terima kasih pada smua org yang aku kenal dlm NFC tu...
banyak yang aku belajar tentang sebuah kehidupan, ragam manusia dan kerenah2...
tapiii pada aku tu smua satu pengalaman yang akan aku ingat smpai bile2.....
yup...my decision it right.....

TEGARIANZ....
thank to be my friendz...
korang mmg best...walaupun ketika gembira n susah..
aku dah anggap korang smua cam kakak2 abang,dan adik aku yang paling baik n hapenning
walaupun aku join lambat ngn korang....

TEGARETTES
thank jugak kat korang...aku kenali korang sblm korang menjadi tegarettes....
mmg korang gile2 dan aku suke org gile2....
thankz jugak banyak kenangan yg xleh lupe...

NUBIES...
mana yang kenal aku melalui tokwan tu aku pun sangat senang kenal korang...
dan kite leh jadi kawan di alam maya dan menjadi kawan di luar alam maya...
korang smua mmg besh....

dan kenapa aku wat smua nieh....keputusan mmg dah di wat....so aku rasa mmg aku xkan nyatakan apa sebabnye....biar le aku sorang je yang tau......
memang payah tuk meninggalkan smua ni..tapiii disebabkan perkara yang banyak terjadi membuatkan aku perpkir sejenak....dan selayakkannye aku berehat...

so pada korang smua aku sentiasa doakan yang terbaik wat korang...dan sentiasa hepii.....

peace....

11 comments:

tira said...

errkk tokwan!

Keputusan ko ni memang mengejutkan.. Tiba-tiba jek ko nak away dari kitorang, patutla bila ajak outing lepak2 ko tak nak.. huhuhu! It's sad to see that you might not be part of all these pada masa-masa akan datang. Well, kalau itu dah keputusan ko, aku sebagai kawan akan terima segala keputusan ko. Tapi, ko jangan lupa kan kitorang plak ekk. We will be there whenever you need us. We will be the shoulder to cry on for u.. (wah ayat!)

Thanks for everything jugak tokwan. I'm glad that I know you. Ko memang kawan yang paling sengal penah aku kenal.. hahaha!

Wish u all the best bro, Good Luck!

*tssk..tssk..!*

Jimmie said...

waaaaaahhhh "isteri" dulu komen nih...kekekekeke

tokwan...nice knowing u also... aku setuju gak ko "berehat" seketika.. kena tumpukan dulu dlm pelajaran ko... nnti takde laa MULUT-MULUT CILAKA a.k.a. PUKIMA mengata kwn2 ko... ko tau je laa kan...semua naik spanduk anti TEGARIANS DAN TEGARETTES selama nih... sapa mkn cili, dia terasa pedas kan!!!!!!!

but aku harap ko tak hilang terus...kurangkan takpe.... nnti sape teman aku nak gado2 manja... huaahuauhauhahua

Harney said...

adeh tokwan...sedey plak harney bace entry tokwan nih...huhu~~

erm.....xleh nak wat ape kan..dah itu keputusan tokwan kan...yup pelajaran perlu diutamakan dulu...bagus2...berehat la wat seketika...concentrate on ur study...:)

& thanks jugak kat tokwan coz jadi kawan harney...kite kenal seblom tokwan jadik tegarians & harney jadik tegarettes...pes time jumpe mase kat boling kannn...huhu~~tokwan pon gile2 jugak..tu yg besh tuh...

hehehe....ape2 pon..wish u gud luck in ur stduy....wish me too...hehehe...

jgn lupe kat kitorg eh...jgn trus senyap plak...

nice knowing u....;p

ktcats said...

tok........ waaaaaaaa..
agak touching nier..
Tok ap pown aq sokng dr blakang ap saja keputusan yg ko buat..selagi d landasan yg betol..
but klu bleh kurang kan jer la kan..jgn plak ilang tewos... ko antara barisan pertahanan dowh..huhuhu

wah text ucapan ko tu..sedey..
aq pown besh gak dpt kwn mcm ko..
kenangan terindah time kat ipoh,,
n bekerja dlm 1 team.. F N B..tu yg paling tak leh lupa..

ok lah blaja baik2.. nanti kita graduate sama2k..hiihihi

NoraJoey said...

wei ape nih tok??
wat entry camnie bagai...tak rock la wei...apesal nih??hurm....

tak best la tok takde ko lg kat outing or mn2 event..takde org nk d kacau lak nanti...camner??uwaaaaa
ape la tok nih...aku sedih skrg...hurm...

apepun aku pun gembire kenal ko tok...
wei tak pyh la stp2 nih...slow2 nih...truskn jerk la active ek....tarik balik keputusan mu ituuuuuu...study2 gak..enjoy tetap enjoy...hehheheh

Kikey said...

aiyyyooo tokwan!! awat tiba-tiba je ni?

Thanks to you too tokwan. aku sebagai kawan & Tegarians, berat jugaklah nak terima keputusan macam ni punya mengejut. Tapi........nak tak nak, kena terima jugaklah. Dah itu keputusan ko.

Tumpukan elok2 la pada pelajaran tu dulu, nanti dah setel, come back, okeh!!!

btw, ingat tak apa yang ko tanya before aku pi Bali, Haa..haaa...Jangan buat2 bodow pulak ye.....Nanti aku bagi.

Jimmie said...

takpe....dia slow sbb nk tumpukan study dulu... kite as kwn kasi semangat... tokwan senang kite p0n senang... nnti tokwan gagal kite dipersalahkan.... tau2 je laa kan... mulut2 yg mengata nih...

Simahmail said...

Salam Tok..
Pada ibu, apa pun keputusan Tokwan, ibu terima.
Ibu akan ingat Tokwan sampai bila-bila..

Tokwan,
anak muda yang baik hati sesangat. Sehingga ibu dan family members dapat jumpa Nubh kat Ipoh for the first time.
Seingat hayat ibu, itu le kali pertama ibu jumpa artis Malaysia yg ibu minat...huhuhu..

Actually, is sad that Tokwan is not around, But then, as a teacher and ibu, u did a right decision. Grad nanti, kabo kat kami ye.
Ibu pun nak celebrate sama. Insa'Allah.

Tokwan,
kalau ke utara. Need rest for a while, singgah umah ibu kat Kuala Kangsar. U're almost welcome.

salam...
huhuhuhu...

ladyM said...

Membaca post ini sekali lalu, terkezut bangat atas keputusan yg tiba2 ini...tp setelah di baca n di fahami post tokwan, kak lady pn kena agree lah so that u may concentrate more on your studies and future...smua nubies dh anggap each ade mcm family kan, so jgn ilang trus k...sekali sekala singgah2lah samada di forumotion ataupn di blog ok and keep in touch...

akulagibukanbudakblues said...

errmmm..ko tau akak camne kannnn?... ko tau camner akak suke membebel kat ko psal bab2 study nih kannn...

walaucamno pon tokwan...dlam kita ber 'hua-hua' giler2 kita pon..pelajaran jgn penah lupo n leka....ko tau dlm geng nih sume camner kan latarbelakang nya....so kalu ko nk lay back due to ur focus 4 study..YEAP..DGN INI AKU MEMPERKENANKAN tindakan ko ini..

TAPI... andai kata ko layback psl ko dah malas nk dengar kata2 org sekeliling..terpulang..bg aku ko tau diri ko, kemampuan, kelebihan ko dan ko jugak lebih arif akan kelemahan dan kekurangan diri ko..
macamana pon pandangan org lain terhadap ko..PENILAI HAKIKI DTG DARI ALLAH SWT..biarkan org berkata-kata..disuatu saat nnt ko sendri akn tertawa melihat akn situasi yg 'PENUH DRAMATIK' tu..

STUDY...KALU KO TAK GRADE DGN CGPA 3.70 DAN KE ATAS..KO SIAP!!!!!!

Zamani84 said...

Huhu
Patotlah malam2 Zam tunggu kat CB Tok tak timbul2
Nak bertanya kat PA Tok pun, lama tak nampak dia (sorry Harney :P)
Huhu
K lah
Selamat Berjuang Tok Wan :)))

.