twitter


haluuuu......

sudah lama nmpknye aku xmengupdate apa aktiviti harian aku....dan nmpknye aku telah membiarkan labah2 membuat sarang di dlm blog aku nieh....ok first of all mmg sengaja aku senyapkan aktiviti aku ni dan x update dlm blog..walaupun sebenarnya aku ada jugak mengikuti event2 mamat tu...

http://musicforchange.com/cms/images/success.jpg
ok..ok..ok...
back to the topik....
memandangkan aku skank ni akan berdepan satu ujian getir untuk menentukan sama ada layak meneruskan perjuangan aku dlm degree nie ataupun tidak....secara jujurnya mmg aku ni bukan lah jenis yang hanya mengadap buku 24jam...tidak sama sekali....aku jenis sukekan aktiviti bagi membuatkan aku ni lebih kenali dunia luar walaupun ada persektif negatif yang mgatakan bende2 camni melalaikan....yup memang benda ni akan melalaikan selain diri sendiri yang menentukan hala tuju sendiri...kalau memilih untuk lalai..lalailah jadinya.....dan kalau memilih untuk tidak maka tidaklah jadi...smua ni datangnya dari hati sendiri dan niat sendiri....ya memang bagus orang sekeliling ada untuk menyedarkan kita dari terlalai....tapi sedar atau tidak teguran dari org sekeliling hanyalah sekelumit sahaja...tapi diri sendiri itulah penentunya...
http://wantitgetit.files.wordpress.com/2007/09/success.jpg

so aku bukan ape tuk mengarang sedikit luahan hati ini....ya bulan 5 ni aku akan menghadapi final exam...suke atau tidak memang aku akan menghadapinya jugak..tapiii seperti aku katakan aku bukan jenis 24jam mengadap buku sahaja....ya aku akan melakukan aktiviti aku spt biasa...so di sini jgnlah ada yang akan bising2 atau membebel kepada aku "x hengat nak exam ke"atau bla..bla.,.bla....ya terima kasih atas teguran atau nasihat pada sesapa yang beri pada aku..aku terima dan akan simpan bende nieh....

so panjang sangat dah pun aku membebel ni kan.....

k wish me luck dlm exam yang akan menjelma x lama lagi....
http://www.getentrepreneurial.com/images/success%20principles.jpg

sebelum aku tutup coretan aku ni marilah kite renung-renungkan mutiara kata yang aku jumpe nie...

"Kesuksesan hanya dapat menjadi kenyataan dan keharusan ketika anda mengawalinya dengan langkah berani dan mempertahankannya dengan berbuat lebih cerdas"

"terdapat banyak kemungkinan untuk gagal...kerana kejayaan hanya boleh dicapai dengan satu perkara iaitu USAHA"

salam coretan dari aku....
-tokwan-

4 comments:

  1. so wish u gud luck in ur final exam..!!!

  1. nier la posting ko yg paling besh tok..
    kata2 n semangat ko tu..huhu
    ok idup tok wan..
    kita sesama abiskan degree kita ek sambil2 bersosial secara sihat..ahakss
    menyelam sambil minum air kannnnn

  1. oooo
    menyentuh hati btol la tok..huhuh
    terharu sangat2...

    gud luck la tok

  1. dik2 non semua,

    pernah dengar tak peribahasa nie :-

    "All works without play makes jack /Jill a dull boy/girl"

    So, time belajar, korang belajar, time ko kene main, main jer..asyik belajar paler otak jem jugak weiii...bukan akak nak ajar korang abaikan peljaran tapi pandai2 bahagikan masa, akak main lebih banyak dari belajar, 3 pointer jugak kekdahnya...so, pucuk pangkal diri sendiri, kay..

    Good untuk adik2 semua yg akan final exam...

CEBISAN BICARA DI MALAM JUMAAT....

| |

haluuuu......

sudah lama nmpknye aku xmengupdate apa aktiviti harian aku....dan nmpknye aku telah membiarkan labah2 membuat sarang di dlm blog aku nieh....ok first of all mmg sengaja aku senyapkan aktiviti aku ni dan x update dlm blog..walaupun sebenarnya aku ada jugak mengikuti event2 mamat tu...

http://musicforchange.com/cms/images/success.jpg
ok..ok..ok...
back to the topik....
memandangkan aku skank ni akan berdepan satu ujian getir untuk menentukan sama ada layak meneruskan perjuangan aku dlm degree nie ataupun tidak....secara jujurnya mmg aku ni bukan lah jenis yang hanya mengadap buku 24jam...tidak sama sekali....aku jenis sukekan aktiviti bagi membuatkan aku ni lebih kenali dunia luar walaupun ada persektif negatif yang mgatakan bende2 camni melalaikan....yup memang benda ni akan melalaikan selain diri sendiri yang menentukan hala tuju sendiri...kalau memilih untuk lalai..lalailah jadinya.....dan kalau memilih untuk tidak maka tidaklah jadi...smua ni datangnya dari hati sendiri dan niat sendiri....ya memang bagus orang sekeliling ada untuk menyedarkan kita dari terlalai....tapi sedar atau tidak teguran dari org sekeliling hanyalah sekelumit sahaja...tapi diri sendiri itulah penentunya...
http://wantitgetit.files.wordpress.com/2007/09/success.jpg

so aku bukan ape tuk mengarang sedikit luahan hati ini....ya bulan 5 ni aku akan menghadapi final exam...suke atau tidak memang aku akan menghadapinya jugak..tapiii seperti aku katakan aku bukan jenis 24jam mengadap buku sahaja....ya aku akan melakukan aktiviti aku spt biasa...so di sini jgnlah ada yang akan bising2 atau membebel kepada aku "x hengat nak exam ke"atau bla..bla.,.bla....ya terima kasih atas teguran atau nasihat pada sesapa yang beri pada aku..aku terima dan akan simpan bende nieh....

so panjang sangat dah pun aku membebel ni kan.....

k wish me luck dlm exam yang akan menjelma x lama lagi....
http://www.getentrepreneurial.com/images/success%20principles.jpg

sebelum aku tutup coretan aku ni marilah kite renung-renungkan mutiara kata yang aku jumpe nie...

"Kesuksesan hanya dapat menjadi kenyataan dan keharusan ketika anda mengawalinya dengan langkah berani dan mempertahankannya dengan berbuat lebih cerdas"

"terdapat banyak kemungkinan untuk gagal...kerana kejayaan hanya boleh dicapai dengan satu perkara iaitu USAHA"

salam coretan dari aku....
-tokwan-

4 comments:

Harney said...

so wish u gud luck in ur final exam..!!!

ktcats said...

nier la posting ko yg paling besh tok..
kata2 n semangat ko tu..huhu
ok idup tok wan..
kita sesama abiskan degree kita ek sambil2 bersosial secara sihat..ahakss
menyelam sambil minum air kannnnn

miazo said...

oooo
menyentuh hati btol la tok..huhuh
terharu sangat2...

gud luck la tok

myfizly said...

dik2 non semua,

pernah dengar tak peribahasa nie :-

"All works without play makes jack /Jill a dull boy/girl"

So, time belajar, korang belajar, time ko kene main, main jer..asyik belajar paler otak jem jugak weiii...bukan akak nak ajar korang abaikan peljaran tapi pandai2 bahagikan masa, akak main lebih banyak dari belajar, 3 pointer jugak kekdahnya...so, pucuk pangkal diri sendiri, kay..

Good untuk adik2 semua yg akan final exam...

.