twitter


yes aku bersyukur akhirnya aku dah abis gak final paper aku pada isnin lepas...walaupun dah lewat aku tetapnak update,...hehehehe...so setelah bertungkus lumus(ye ke)hehehehe...aku selamat gak menjawab soklan2 mencabar minda...hahhaha

tapi pasni tunggu keputusan la...doakan ek semoga lulus dengan cemerlang...hehehhe
ok aku pun dah pindah umah baru...selamat tinggal umah lama...hahahhaha setahun duk sana...banyak kenangan...hope moga di rumah baru ni memberi sinar baru.....

ok aku pun skank nak fokus kepada kerja2 gathering NFC...memandangkan tarikhnya hampir tiba...banyak kerje kena settle kan....aku harap xde pertikaian dari sapa2 ek kalo aku fokus nieh..sbb exam dah abis....

hah mana2 ada yang nak menaja atau memberi sumbangan pada gathering bleh la telefon aku atau sms je ataupun tinggalkan pada komen je....hehhehe

ok tu je...penat nieh...baru basuh umah dan kemas2 barang...

salam coretan
-tokwan-


ok arini aku rasa gembira dan bersyukur dan mungkin ada hikmah di sebalik kejadian..
camnie aku bangun pagi2 tetiba dpt sms dari membe mengatakan"weh mara ko dah ada"
aku yang mamai tahap ubi kayu nieh cam arghh die nak mainkan aku lagi so aku xlayan la..dan bls balik ckp jgn tipu sbb adik aku dah check bagai nieh..then die balas die kate btulll baik ko dtg kolej ambik skank...aku nieh cam percaya ngn xcaye je nieh...

pada masa yang sama tetiba bangunan rumah aku nie air xde...nak kata kena potong xjugak sbb dah settle smua...alih2 tgk smua rumah camtu...adehhh nak pegi kolej xleh sbb xmandi...alih2 aku batalkan niat....dlm kepala otak pkir duit mara je...baru nak sambung tido mengenangkan nak mandi air xde baik tido la kan...dpt sms lagi satu"dtg skank kolej ambik cek berjumlah RM*** camtulah...hah aku terus bangun dengan muke xmandi pakai minyak wangi(rembat membe pye)hahahhaha siap2 nieh trus pegi kolej....tapi ati berdebar2 ni takut kena tipu..hahhahaha....pegi jugak la...last2 naik tingkat 2 tgk nama memang ada...ya allah rasa bersyukur jap sbb rasanye hampir setahun menunggu tapi dpt jugak...dah ambik bagai smua...tetiba lupe diri jap.,...hahhaha

mana xlupe diri...trus pegi bank in kan cek tu pas tu dgn selamba pegi makan mcd...muahahhaha
dah beli2 baru teringat alamak aku xmandi lagi...tapi dah jalan ke sini...aahhhh abaikan....
yang penting perut kenyang...hahhaha

dah selesai bagai pastu balik...tgk air dah ada mandi..pastu baru terpikir kerana cek mara tu aku leh sanggup xmandi bagai nieh bergegas ke sana...hahhahahah memang dasyat....

kalo korang nak tau ni la yang aku kata harapan tinggal harapan pada entry sebelum nieh...hhahahah....

ok smpai di sini...

salam coretan
-tokwan-


Sekadar renungan kita bersama
Suatu cerita penyakit jiwa
Bukan sakit kat wad gila
Zahir sihat, jiwa merana

Pandanglah teman renungkan bersama
Manusia dinilai dari iman dan amalnya..
Minta petunjuk moga tak dipersia
Selagi pintu taubat masih terbuka
Isikan dada dengan ilmu agama....
Takkan merana dan rasa sengsara...
Kerana pasti kembali padaNya....
Kejauhan remang rembulan,
dedaun mengusik jendela,
mengapa lena tiada menyapaku,
sedang malam bertandang sudah,
dan embun menyiram tanah.
haruman bunga segar mengharum,
di halaman kelawar berlegar,
mengapa bukan aku itu?
marilah malam,
temanilah sepiku,
saujana alamku terbentang
mengapa...........?
tiada yang sudi bertamu ,
halaman ku kosong terbiar,
dan haruskah aku bermusafir diri,
mencari dalam remang malam..........


salam coretan...
-tokwan-


ya dejavu kalau dimaksudkan ialah kelahiran semula....so pada aku dejavu ini memang sesuai ditujukan kepada tomok..kerana dia lahir semula sebagai seorang penghibur yang lebih kreatif dan dia juga telah lari dari kepompong dulu...inilah di namakan dejavu...

ya aku memang ke sana dan aku memberi sokongan kepada tomok...bukan kerana apa..sepanjang aku menonton die memang konsisten dan sentiasa memberi persembahan yang menarik dan mampu membawa kelainan pada setiap lagu yang di bawa....

kalau xsilap aku...vc yang ditunjukkan die pernah ckp yang dulu shownye penah di baling batu dikutuk bagai...ya sekarang rakyat malaysia telah melupakannya dan memberi peluang kedua buatnya...ternyata die mampu dan membalas kepercayaan rakyat malaysia...
ya pada awal rancangan memang tomok di undi keluar..aku tau lubuk di hati penyokong tomok agak kecewa..tetapi ternyata rakyat malaysia memberi peluang sekali lagi..dan akhirnya rakyat malaysia mahukan beliau dinobatkan sebagai juara....tahniah sekali lagi buat tomok....
buat sang juara jadikan ini sebagai landasan kebangkitan untuk lebih maju dan sentiasa memberi kelainan di setiap persembahan...itu lah rakyat malaysia mahukan dari anda....

ya konsert grand final malam tadi memang hangat..pembukaan yang cukup menarik dan semuanya memang best...

eh jap kenapa aku tetiba posting pasal tomok nieh????...aku peminat tomok ke????
oh sebenarnya memang aku ingin memberi sokongan pada tomok....sebab apa..sebab aku rasa die memang layak di sokong...adakah aku ni lari dari sokongan artis yang aku berikan sekarang??..jawapan yang mudah tidak..sebab aku tahu mana tanggungjawab aku dan sokongan aku terhadapnya....so kalau rasa nak bermulut2....lebih baik pkir dulu ye...hahahahaha....
pada aku mmg xsalah la apa yang aku...siapa yang terbaik memang akan mendapat sokongan...
xkan lah nak beri sokongan yang melampau kot...mana lah tau tetiba kuar sebelum abis pertandingan nak jugak ke beri sokongan...pikir2kan selamat beramal...muahahhaha

k la...cukup aku melalut...nnt gamba aku tepek ek..

p/s 1:thanks a lot to the sista atas tiket yang korang beri tu..xsia-sia aku dtg...

p/sii:kalau ada yang rasa cam ape je pasai posting ada aku kesah....peduli apa penulisan aku blog so nak baca silakan xsuke sendiri mau ingat...muahahahah

DAN TERAKHIR KALINYA TAHNIAH BUAT TOMOK......

coretan buat semua
-tokwan-


hmm.....
tetiba terdetik plak nak tulis di tengah2 pagi nieh...mata plak xterasa nak tido...
tajuk di atas cam ape je kan....
yela di sini aku nak cerita sedikit apa yang berlaku...
aku bukannye ape...cube bayangkan apa yang kite harapkan tetiba pudar dan tidak dengar kabar langsung...kecewa kan...begitu jugak dengan aku...apa yang aku tunggu hampir setahun tetapi masih lagi belum muncul...sakit hati apabila berlakunya perkara ini....

siapakah harus dipersalahkan...aku??..atau org lain???hmmmm...jawapannya pikir la sendiri....
cume aku berharap org yang dipertanggungjawab tu tolonglah laksanakan tugas dengan baik agar tiada lagi satu penantian dan harapan yang tinggal harapan...cukup lah penat tau camni....

tapi kite sebagai manusia dan hamba ALLAH kite hanya mampu berdoa agar satu keajaiban akan berlaku dan memberi sinar serta harapan yang baru kepada hidup kite...ehh...korang mesti tertanya2 kan ape yang aku harapkan sebenarnya...kalau korang nak tau korang kena tnggu entry aku kerana selagi harapan yang aku tnggu ni xmuncul selagi tu la entry tentang harapan ni xkan muncul...

ok...sampai sini sahaja..

coretan tokwan...

[+/-]

AKHIRNYAAAAA.......

[+/-]

FINALLY....

[+/-]

KAWAN

[+/-]

DEJAVU

[+/-]

HARAPAN YANG TINGGAL HARAPAN......