twitter


Hello guys...
wat masa ni kan aku masih terpikir nak kurus@slim kan diriku ini kembali..
yela pada masa yang sama aku suke dengan keadaan aku skank nie..but in the same time aku nak spt zaman aku sekola or masa mule2 masuk kolej tu...yela xkurus cam dulu pun dpt kurus skit pun dah kire ok la..bukan aku xsuke jadi berisi@gemok nieh...cume banyak sangat kelemahannye dari kebaikkan...


kebaikan die mmg la kite cintai makanan itu..aku ni mmg suke akan makanan..kalo makan tu msti kena tambah or kalo makan kat kedai siap minta extra lagi..hahah tu la perangai aku...semenjak aku duk kat kuantan maksud aku blaja kat sana...orang yang patut bertanggungjawab kenaikkan berat badan aku adalah sir shafierul n cik islah..diorglah yang ajar aku cintailah makanan anda...hahahaha..hah dari situ aku trus start xkesah makan....sampai aku sambung blaja kat kl ni skank...ya allah bertambah2 lagi kecintaan makanan tu..ye la kl ni apa nak makan semua jenis makanan ada...aku plak xkesahkan harga die yang penting dpt merasa..rasa2kan aku duk kl ni baru setahun tapi macam2 dah rasa pelbagai makanan..dan orang2 yang bertanggungjawab adalah geng2ku iaitu kak fit,edna,yb hah ni la tiga org yang suke ajak makan..kalo xabis aku plak kena abiskan makanan diorg...haha lagi aku sukakan..so terima kasih pada mereka2 yang aku sebutkan ini kerana menjadikan aku sebagai pencinta makanan..

keburukannye plakkan...skank kan aku ni cepat berpeluhh satu hal...ya allah nak berjalan pun xlarat jauh2 dah...kalo nak tau naik tangga tu adalah musuh aku tu..hahaha...lagipun megah n penat ni membuatkan aku kurang selesa...yela penah sekali tu aku pegi SG GABAI..ya allah nak naik tangga tu aku hampir2 pengsan dan kawan2ku terpaksa tunggu plak...ishhh nak jadi menarik cite tu..time nak turun ok tapi sekali ada satu nenek tu dlm lingkungan 70++ tu ngn selamba naik tangga tu tanpa ada rasa penat...perghhhh aku terpukul di situ akan kehebatan nenek tu..kat situ berazam nak kurus tapi hampehhhh abis je trun tangga nmpk makanan trus makan..hahahaha...


tapi seriusly aku mmg nak kurangkan berat badan aku nie...untuk pengetahuan korang berat badan aku hampir-hampir mencecah 100kg...ye kawan2 hampir2 bukan dah cecah pun..so terdetik di hati nak kurangkan...tapii korang kena tolong aku,.....bagi aku idea yang btul2 bleh aku ikut...masalah utama aku ialah nasi ni dah cam sahabat baik msti ada stiap hari kalo xde rasa xkenyang..haaa

so kengkawan yang baik hati dan cute2 n ensem2 tolonglah aku yerk..

k sampai sini dulu..
insyaALLAH aku akan ceritakan perkembangan semasa dari semasa tuk tatapan korang..

salam coretan
-tokwan-

4 comments:

  1. dik, akhirnya.......

    Nak kurus yer? boleh tapi kene kuat, bila kitorang melantak ko jamah sket jek..kitorang telan steak kat chillis tu, ko kene telan air liur jek yer...ko kene kuat semangat cam nikki...hehhehehe!

    First thing kontrol makan dik oiiii...bukan tak kasik makan tapi kurangkan makan, makan healthy food, bukan yang slalu kita melantak kat luar tu ekk...

    Yang pasti lepas nih...depan akak kot takleh makan yang bukan2 dah..akan ku tgk dan catu makanan kaoo...HAHAHAHAHAHA!!

    Akak CABAR kao, dalam masa 3 bulan ni ko turun at least 20- 30 kilos...nanti akak dengan senang hati belikan kao hadiah.....nak apa? ipod shuffle? jeans levis? sweater MNG ala2 idola kao tu?

    Turun berat dulu, kita citer habuannya kemudian..akak kasik semangat ni tau....

    Chaiyok..chaiyokkk...dikwan boleh!!!!

  1. Muahaha...dengar nasihat kak fit yang panjang berjela tuh...sangat bagus...

    Truskan usaha anda...Semoga berjaya!..Chaiyok chaiyok..

    Seperti yang saye cakap, saye sokong anda dari belakang...!!

  1. jgn mkn nasi tokwan... pagi2 kau mkn energy bar jer..kat cold storage ada jual.... murah je... kalau ikut nilai lagi murah jika dibanding nasi lemak...

    mkn nya tak ada la kenyang sgt tapi tak adala pedih perut.. healthy food...

    Tgh hari mkn roti jer....kalau nak juga nasi sikit jer... mlm kalau tahan jgn mkn....makn buah/sayur byk2...

    Dan jgn lupa jogging setiap hari berturut2 selama sebulan.... lepas tu 3 kali seminggu utuk bulan kedua.... 2 kali seminggu utk bulan ke tiga....dan maintain seminggu sekali bln seterusnya....confirm blh turun 10 kg atau lebih pada bulan ketiga...

    penurunan akan berlaku pada bulan kedua......selamat mencuba...

  1. salam..err...nie akak xtau ler +ve ke -ve namun terpulang pd intrepertasi masing2..

    bg akak ko nk makan je ler..yg penting senaman..xyah susah2 register kt gym bagai..mencukupi berjogging kt taman2 awam...ko mendietkan diri tp xsenam xberguna gak dik oii...hehehe

    ni bukan nk turunkan semangat ko tokwan..tp bgs gak kurgkan mkn tp jogging la seminggu sekali...

    kalu rasa ape yg aku tulis nih merapek..abaikann..namun sila pahami isi yg tersirat...hahah..

    dari akubukanbudakblues yg senang happy2 mkn tanpa henti 6x sehari..wakakaka

I NEED TRANSFORMASI FOR MY SELF...

| |

Hello guys...
wat masa ni kan aku masih terpikir nak kurus@slim kan diriku ini kembali..
yela pada masa yang sama aku suke dengan keadaan aku skank nie..but in the same time aku nak spt zaman aku sekola or masa mule2 masuk kolej tu...yela xkurus cam dulu pun dpt kurus skit pun dah kire ok la..bukan aku xsuke jadi berisi@gemok nieh...cume banyak sangat kelemahannye dari kebaikkan...


kebaikan die mmg la kite cintai makanan itu..aku ni mmg suke akan makanan..kalo makan tu msti kena tambah or kalo makan kat kedai siap minta extra lagi..hahah tu la perangai aku...semenjak aku duk kat kuantan maksud aku blaja kat sana...orang yang patut bertanggungjawab kenaikkan berat badan aku adalah sir shafierul n cik islah..diorglah yang ajar aku cintailah makanan anda...hahahaha..hah dari situ aku trus start xkesah makan....sampai aku sambung blaja kat kl ni skank...ya allah bertambah2 lagi kecintaan makanan tu..ye la kl ni apa nak makan semua jenis makanan ada...aku plak xkesahkan harga die yang penting dpt merasa..rasa2kan aku duk kl ni baru setahun tapi macam2 dah rasa pelbagai makanan..dan orang2 yang bertanggungjawab adalah geng2ku iaitu kak fit,edna,yb hah ni la tiga org yang suke ajak makan..kalo xabis aku plak kena abiskan makanan diorg...haha lagi aku sukakan..so terima kasih pada mereka2 yang aku sebutkan ini kerana menjadikan aku sebagai pencinta makanan..

keburukannye plakkan...skank kan aku ni cepat berpeluhh satu hal...ya allah nak berjalan pun xlarat jauh2 dah...kalo nak tau naik tangga tu adalah musuh aku tu..hahaha...lagipun megah n penat ni membuatkan aku kurang selesa...yela penah sekali tu aku pegi SG GABAI..ya allah nak naik tangga tu aku hampir2 pengsan dan kawan2ku terpaksa tunggu plak...ishhh nak jadi menarik cite tu..time nak turun ok tapi sekali ada satu nenek tu dlm lingkungan 70++ tu ngn selamba naik tangga tu tanpa ada rasa penat...perghhhh aku terpukul di situ akan kehebatan nenek tu..kat situ berazam nak kurus tapi hampehhhh abis je trun tangga nmpk makanan trus makan..hahahaha...


tapi seriusly aku mmg nak kurangkan berat badan aku nie...untuk pengetahuan korang berat badan aku hampir-hampir mencecah 100kg...ye kawan2 hampir2 bukan dah cecah pun..so terdetik di hati nak kurangkan...tapii korang kena tolong aku,.....bagi aku idea yang btul2 bleh aku ikut...masalah utama aku ialah nasi ni dah cam sahabat baik msti ada stiap hari kalo xde rasa xkenyang..haaa

so kengkawan yang baik hati dan cute2 n ensem2 tolonglah aku yerk..

k sampai sini dulu..
insyaALLAH aku akan ceritakan perkembangan semasa dari semasa tuk tatapan korang..

salam coretan
-tokwan-

4 comments:

myfizly said...

dik, akhirnya.......

Nak kurus yer? boleh tapi kene kuat, bila kitorang melantak ko jamah sket jek..kitorang telan steak kat chillis tu, ko kene telan air liur jek yer...ko kene kuat semangat cam nikki...hehhehehe!

First thing kontrol makan dik oiiii...bukan tak kasik makan tapi kurangkan makan, makan healthy food, bukan yang slalu kita melantak kat luar tu ekk...

Yang pasti lepas nih...depan akak kot takleh makan yang bukan2 dah..akan ku tgk dan catu makanan kaoo...HAHAHAHAHAHA!!

Akak CABAR kao, dalam masa 3 bulan ni ko turun at least 20- 30 kilos...nanti akak dengan senang hati belikan kao hadiah.....nak apa? ipod shuffle? jeans levis? sweater MNG ala2 idola kao tu?

Turun berat dulu, kita citer habuannya kemudian..akak kasik semangat ni tau....

Chaiyok..chaiyokkk...dikwan boleh!!!!

Harney said...

Muahaha...dengar nasihat kak fit yang panjang berjela tuh...sangat bagus...

Truskan usaha anda...Semoga berjaya!..Chaiyok chaiyok..

Seperti yang saye cakap, saye sokong anda dari belakang...!!

AjymNarnia said...

jgn mkn nasi tokwan... pagi2 kau mkn energy bar jer..kat cold storage ada jual.... murah je... kalau ikut nilai lagi murah jika dibanding nasi lemak...

mkn nya tak ada la kenyang sgt tapi tak adala pedih perut.. healthy food...

Tgh hari mkn roti jer....kalau nak juga nasi sikit jer... mlm kalau tahan jgn mkn....makn buah/sayur byk2...

Dan jgn lupa jogging setiap hari berturut2 selama sebulan.... lepas tu 3 kali seminggu utuk bulan kedua.... 2 kali seminggu utk bulan ke tiga....dan maintain seminggu sekali bln seterusnya....confirm blh turun 10 kg atau lebih pada bulan ketiga...

penurunan akan berlaku pada bulan kedua......selamat mencuba...

akulagibukanbudakblues said...

salam..err...nie akak xtau ler +ve ke -ve namun terpulang pd intrepertasi masing2..

bg akak ko nk makan je ler..yg penting senaman..xyah susah2 register kt gym bagai..mencukupi berjogging kt taman2 awam...ko mendietkan diri tp xsenam xberguna gak dik oii...hehehe

ni bukan nk turunkan semangat ko tokwan..tp bgs gak kurgkan mkn tp jogging la seminggu sekali...

kalu rasa ape yg aku tulis nih merapek..abaikann..namun sila pahami isi yg tersirat...hahah..

dari akubukanbudakblues yg senang happy2 mkn tanpa henti 6x sehari..wakakaka

.